RSS

Hanno se Spesery-aartappels

26 Feb

Suid-Afrikaners het dit reggekry om aartappels op enige manier te bedien.  Veral saam met braaivleis.  Hierdie gereg het toevallig gebeur toe ek een middag in die middel van die proses om aartappelslaai te maak, besef het dat ek nie mayonnaise in die yskas het nie.  En toe maak die boerseun ‘n plan…

2 uie, geskil en in repies gesny
botter
1 teelepel knoffel
400g sampioene, in kwarte gesny
1kg aartappels
1 eetlepel koljander
1 eetlepel paprika
Egiptiese Dukkah

Skil die aartappels (as jy dit so verkies) en sny in 1cm dik skywe.  Kook in soutwater tot sag, maar ferm.  Braai intussen die uie in botter oor matige hitte tot sag en voeg dan die knoffel by.  Verlaag die hitte en gooi die koljander en paprika by.  Dreineer die aartappels en gooi dit in die speserymengel en roer goed deur totdat die aartappels allekantig met speserye bedek is.  Skep in ‘n opdienbak en gooi Dukkah oor.

Dukkah is ‘n Egiptiese speserymengsel met sade, neute en speserye.  Redelik maklik verkrygbaar by groter supermarkte.

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 26 Februarie, 2013 in Bygeregte

 

Sleutelwoordw: , , , , , , , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: