RSS

Hanno se Pastaslaai met tamatie, avo en feta

17 Jan

Hierdie pastaslaai het baie perongeluk gebeur so paar dae na Kersfees toe ek ‘n paar van die oorskietgeregte in die yskas bymekaar gegooi het.  Dit is die ideale slaai vir wanneer daar ‘n groot klomp mense by jou kom eet.

500g pastaskulpies
2 middelslag uie
250g sampioene
1 blik tamaties (Sliced & Diced Italian Tomatoes with Basil, Garlic & Origanum)
60ml olie
60ml asyn
60ml blatjang
60ml tamatiesous
60ml suiker
10ml matige kerriepoeier
10ml sout
4 groot avokado’s
30ml suurlemoensap
3 wiele fetakaas
250ml natuurlike jogurt

Begin met die sous.  Braai die uie tot sag in ‘n bietjie botter.  Gooi die sampioene by en braai tot sag.  Gooi die tamaties by en kook stadig oor lae hitte tot die sous nie meer waterig is nie.  Gooi die olie, asyn, blatjang, tamatiesous, suiker, kerriepoeier en sout by die tamaties en verlaag die hitte tot op sy minimum.  Kook die pasta in baie water en sout.  Dreineer en meng dadelik met die warm tamatiesous.  Laat afkoel tot by kamertemperatuur en roer dan die jogurt by.  Gooi in ‘n groot slaaibak.  Sny die avokado’s in groterige blokkies, plaas in ‘n mengbak en gooi die suurlemoensap by (suurlemoensap maak dat die avokado’s nie swart word nie).  Geur met sout en peper en meng liggies.  Skep die avokado’s in ‘n laag bo-op die afgekoelde slaai.  Sny die fetakaas in blokkies en skep in ‘n laag bo-op die avokado’s.  Plaas in die yskas tot opdiening.  Genoeg vir 12-16 mense as ‘n slaai.

Vir ‘n hoofgereg, voeg gekerfde biltong wat nog effens klam is by wanneer jy die jogurt byroer.  Genoeg vir 8 mense as ‘n hoofgereg.

 

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 17 Januarie, 2013 in Bygeregte, Pasta

 

Sleutelwoordw: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: