RSS

Hanno se Skons

16 Nov

Hierdie resep is seker bedoel om uitgerol te word en met ‘n drukkertjie perfekte, ronde skons uit te druk…  Maar wie het tyd of lus vir dit?  My ma het ‘n groot bal in haar hande platgedruk en met ‘n mes in vier gesny.  Dit is ook hoe ek dit maak – selfs vir fancy mense.  Hierdie resep bring herinneringe terug van skoolvakansies by die huis saam met my ma en twee sussies…

1 eier
150ml melk
25ml olie
500ml koekmeel
2ml sout
15ml bakpoeier

Klits die eier, melk en olie saam met ‘n vurk in ‘n maatbeker.  Sif die meel, sout en bakpoeier saam in ‘n mengbak.  Maak ‘n holte in die middel en gooi die vloeistof daarin.  Sny die meel in die vloeistof in met ‘n bottermes totdat dit ‘n ronde bal deeg is wat nie aan jou hande vaskleef nie.  Indien dit wel kleef, strooi nog bietjie meel by.  Verdeel die bal in vier kleiner balle.  Druk die bal in jou hand plat en sny in vier.  Versprei eweredig op ‘n voorbereide bakplaat en bak vir 12-15min op 200 grade.

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 16 November, 2012 in Brood

 

Sleutelwoordw: , , , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: