RSS

Hanno se Kersfees-vrugtekoek-roomys

16 Nov

As kind het my tannie altyd trifle gemaak vir die Kersfeestafel.  Dit is die ideale poeding vir ‘n warm Kersdag.  Maar ek was nooit gaande oor jelly nie, so ek het nog altyd ‘n poeding gesoek wat naby daai trifle kom, maar sonder die jelly.  Ek dink ek het hom gekry…  Dit is nie nodig om die duurste, tuisgemaakte vrugtekoek te gebruik nie – koop ‘n goedkoper een en krummel hom in die roomys in.  Die roomys opsigself is reeds ryk en romerig genoeg, selfs al is die vrugtekoek bietjie droog…

2 eiers
187,5ml (driekwart koppie) suiker
250g maaskaas
500ml room
187,5ml (driekwart koppie) melk
1 pakkie Caramel Kitspoeding
‘n Paar snye Vrugtekoek

Klits die eiers en suiker saam in ‘n mengbak met ‘n elektriese klitser tot romerig.  Voeg die maaskaas by en roer goed deur.  Hou eenkant.  In ‘n ander mengbak, klits die room, melk en kitspoeding saam tot styf.  Gooi die eiermengsel by en klits net vinnig deur tot die twee gemeng het.  Sit Gladwrap oor en plaas in die vrieskas. Haal elke uur uit en klits vinnig, plaas dit dan weer terug.  Na omtrent 5 of 6 ure sal die roomys begin vorm neem.  Krummel dan die vrugtekoek (soveel of so min as wat jy wil) in die roomys in, roer goed deur en skep dan in ‘n plastiek houer en vries.

Vir die wat meer waaghalsig is, kan saam met die vrugtekoek enige van die volgende ook byroer nadat jy dit die laaste keer geklits het:  neute, sjokolade, gekookte kondensmelk of ander lekkernye.

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 16 November, 2012 in Soetgoed

 

Sleutelwoordw: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: