RSS

Hanno se Melktert

14 Nov

Die lewe is soms onregverdig, koud en smaakloos.  Dit is dan wanneer mens melktert moet eet!  Hierdie is nog ‘n resep wat altyd op die verjaardagtafel was in ons huis.  Hiervan sal ek eet tot ek lê…  En dan nog ‘n stukkie eet voor ek weer opstaan!

75ml botter
250ml suiker
4 eiers
250ml koekmeel
5ml bakpoeier
knippie sout
1 liter volroom melk
5ml vanilla geursel
kaneelsuiker

Sorg dat jy vooraf die botter af meet en op ‘n warm plek laat staan sodat dit baie sag is.  Skei die eiers versigtig.  Klits die botter, suiker en eiergele goed saam tot romerig met ‘n elektriese klitser.  Sif die meel, bakpoeier en sout saam en voeg by die eiermengsel.  Meng deur met ‘n lepel.  Voeg die melk bietjie-bietjie by en meng goed deur, voeg daarna die vanilla by.  Klits die eierwitte tot styf en vou in die melkmengsel in.  Gooi in ‘n voorbereide bak, strooi kaneelsuiker bo-oor en bak vir 50min op 180 grade.  Toets die melktert om te kyk of hy in die middel gestol het – indien nie, bak nog 10min tot gestol.

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 14 November, 2012 in Soetgoed

 

Sleutelwoordw: , , , , , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: