RSS

Hanno se Piesangbrood met gemmer

09 Nov

Ek het al baie lekker piesangbrood geëet, en ook al baie slegtes.  Ek hou van ‘n donker, klam piesangbrood waarvan die korsies sag is, en nie swart gebrand nie.  Hierdie resep is perfek.  As jy nie van die gemmer hou nie, kan jy dit net uitlos…

125g botter
375ml suiker (verkieslik bruin)
15ml gouestroop
4 piesangs, fyngedruk
2 eiers
625ml bruismeel
3ml koeksoda
5ml kaneel
10ml gemmer
5ml vanillageursel
30ml melk

Sorg dat die botter by kamertemperatuur is.  Gebruik ‘n elektriese klitser en klits die botter, suiker en gouestroop saam.  Voeg die piesangs by en klits.  Gooi die eiers by en klits.  Gooi die droë bestanddele by en meng met die piesangmengsel.  Gooi die melk en vanilla by en meng liggies.  Gooi in ‘n voorbereide broodpan en bak vir 1uur op 180 grade.  Toets die broodjie met ‘n mespunt.  Hy hoef nie heeltemal droog uit te kom nie, want die broodjie moet nog bietjie klam wees.

Advertisements
 
Lewer kommentaar

Posted by op 9 November, 2012 in Brood

 

Sleutelwoordw: , , , , , ,

Die kommentaar is gesluit.

 
%d bloggers like this: